24-07-2023

Her er et eksempel på en tekst-til-video-genereret video af 47 sekunders varighed skabt via tjenesten Synthesia.io. En såkaldt "avatar" (i dette tilfælde en ældre herre) fremsiger en på forhånd skrevet tekst på dansk (ud af 120 mulige sprog og 80 forskellige avatarer af begge køn og 2 mandlige og 2 kvindelige danske stemmer). En video fra tjenestens videobibliotek er lagt i højre side af skærmen, mens herren er animeret i venstre side. Desuden er fra Synthesia genererede undertekster på dansk indlagt i denne YouTube-video. Kreeret for Lars Laursen. Tryk på afspilningstrekanten for at se og høre videoen. 

Bemærk: De fleste videoklip i denne artikel er på engelsk. Du kan først slå automatisk transskribering til engelske undertekster til ved at klikke på CC-symbolet. Derefter kan du slå danske undertekster til ved at klikke på tandhjulet ⚙️ i videoafspilleren : > Undertekster > Automatisk oversættelse > Dansk. Du kan desuden også gøre underteksterne større, ændre farve på teksten og gennemsigtighed for undertekstblokken.

De 9 bedste tekst-til-video AI-videogeneratorer


Oversat fra Lando Loics artikel, der er opdateret den 30. juni 2023.


Med AI-visualiseringstjenesten Midjourney og andre tilsvarende onlinetjenester kan man skabe billeder alene ud fra en tekstlig beskrivelse. Det er blevet forudsagt, at det kun er et spørgsmål om tid, før videoer kan skabes på tilsvarende vis. Men der findes faktisk allerede nu en mængde foreløbige forsøg, der i forskellig grad er brugbare.


Lad en AI-tekst-til-video-generator gøre arbejdet for dig

Kunstig intelligens gør det muligt for dig at skabe en video ud fra en tekstlig beskrivelse (tekst-til-video) med indhold i høj kvalitet uden at skulle bruge timer på at redigere den alene. Det er en massiv tidsbesparelse, uanset om du driver en virksomhed, skal fortælle om din klubs aktiviteter eller bare prøver at sammensætte en hurtig video til sociale medier.


Onlinetejenesterne har forskellige måder at skabe videoen på. Først og fremmest vises en animeret og meget menneskelignende person, som udtaler teksten på dansk, engelsk eller et af de 118 andre sprog. Se eksempelvideoerne i denne artikel. Angiver du en tekst som udgangspunkt til vieoen, kan tjenesten måske endda selv skabe varierede tekster til de forskellige slides i videoen – det sker via chatbotten ChatGPT-4.


Videoredigering er en tidskrævende og besværlig proces. Selv den bedste videoredigeringssoftware kræver stadig meget menneskeligt input for at opnå imponerende resultater.


Tjenesterne automatiserer videooprettelse og redigering uden at gå på kompromis med kvaliteten.


Prøv disse tekst-til-video-generatorer, hvis du leder efter en måde at spare tid (og penge) på, når du sammensætter kampagner for klubben eller andre kreative projekter.


Har du brug for at oprette en video til din online forretning, men har ikke tid eller færdigheder?


Du ved sikkert, at det at have videoer på dit websted, din blog eller Facebook-gruppe kan øge trafik, engagement og henvendelser. Du har dog muligvis ikke ekspertisen eller tiden til at oprette dem.


Prøv disse AI-videogeneratorer, der gør det meste af arbejdet for dig.


Herunder gennemgås nogle af de bedste AI-drevne tekst-til-video-værktøjer, der vil gøre dit liv lettere. Du kommer hurtigt selv til at lave engagerende videoer til din virksomhed, forening eller personlige brug med blot et par klik.

En kort gennemgang af Synthesia, der viser verdens største AI-videogenereringsplatform indefra.
Ovenstående er en 5½ minutter lang præsentation af Lars Laursens IT-support over for borgere i det kommunale værested Carlshuse i Søborg. Videoen er skabt med hjælp fra onlinetjenesterne Synthesia.io, Adobe Firefly, Google Earth Studio og Microsoft Clipchamp. Det er et eksempel på, hvad der med en forholdsvis lille indsats kan skabes med de nye videotjenester. Dog er der i videoen anvendt en del tidligere udarbejdet materiale. Kreeret af Lars Laursen.


1. Synthesia

Synthesia er en AI-videoskaber, der bruger avanceret naturlig sprogbehandling (NLP) og maskinlæringsalgoritmer til at oprette videoer i høj kvalitet fra tekst på over 120 sprog uden skuespillere, kameraer eller mikrofoner. Det er perfekt til små virksomheder, der har brug for ekstra indhold, men ikke har råd til at ansætte fagfolk, eller til folk, der ønsker at oprette videoer til personlig brug.


Denne AI tekst-til-video-generator kan analysere indholdet af dine blogindlæg, nyhedsartikler og websider for at generere relevante og engagerende videoer. Alt du skal gøre er at tilmelde dig, vælge en tilpasselig videoskabelon fra en bred vifte af muligheder og vælge din foretrukne AI-avatar blandt mere end 140 muligheder eller tilpasse din egen til dit brand.


Skriv eller indsæt derefter dit script og vælg en fortællingsstil eller accent, tilføj et lydspor, rediger, indtil du er tilfreds, og generer din AI-video efter et par minutter. Du kan derefter downloade eller dele din AI-genererede video. Du kan også oversætte dine videoer direkte fra Synthesia.


Fordele

 • Meget menneskelignende stemme fremsiger din tekst
 • Enkel og ligetil at bruge
 • Kan uploade tekst eller video

Ulemper

 • Ingen gratis mulighed


Se videoklip om skabelse af videoer med Synthesia her.

2. DeepBrain AI Studio

DeepBrain AI er en kraftfuld og brugervenlig tekst-til-video-generator, der kan spare dig tid og penge. Ligesom de andre værktøjer på denne liste behøver du ikke redigeringserfaring for at generere dine videoer, hvilket gør det til en fremragende online videoeditor for begyndere.


Alt, du skal gøre, er at indtaste din tekst, vælge en skabelon og en avatar og derefter se DeepBrain AI oprette en fantastisk video til dig på få minutter.


Du kan også tilpasse din video ved at tilføje baggrundsmusik, vælge fra dens brede vifte af stockbilleder, uploade dine egne fotos og endda generere undertekster. Prikken over i'et er, at du ikke behøver at skrive manuskriptet selv, da DeepBrain AI automatisk kan generere dit script ved hjælp af ChatGPT AI.


Se selv, hvordan videoer skabes med DeepBrain AI Studio her.


En videointroduktion til GliaStudio. Ud fra tekst, billeder og videokluip på en angivet webside genereres tale og video på engelsk.


3. GliaCloud

Du kan bruge GliaCloud til problemfrit at oprette professionelt udseende videoer fra eksisterende tekstindhold på få minutter. Der er ikke behov for særligt udstyr eller forudgående kendskab til videoredigeringssoftware. Du skal blot uploade din artikel eller sende webadressen, og der oprettes automatisk en engagerende video.


Du kan derefter forhåndsvise og redigere dette manuskript, hvis det kræves, før du genererer en videofil i HD-kvalitet, der er klar til upload til dit websted eller sociale mediekanaler.


Fordele

 • Hundredvis af færdige skabeloner
 • Let at bruge den grafiske brugergrænseflade
 • Overflod af værktøjer til at oprette brugerdefinerede videoer

Ulemper

 • Skabeloner og tilpasninger kan være overvældende


Se mere om, hvordan videoer skabes med Glia Studio her

Med inVideo-tjenesten kan du tage et blogopslag eller webside, bygge et storyboard op og i løbet af minutter have en eller flere videoer til sociale medieplatformes forskellige formater. Klik for at se det demonstreret i videoklippet herover. 


4. InVideo

InVideo er en AI-drevet videogenerator, der opretter videoer fra inputtekst. Dette værktøj gør det nemt at oprette kvalitetsvideoer på få minutter ved hjælp af skabeloner, der allerede er professionelt designet og animeret.


Alt du skal gøre er at tilføje din egen tekst, vælge en skabelon, der passer til dine behov eller tilpasse den selv, og downloade det færdige produkt eller dele det direkte til sociale mediesider som YouTube, Facebook og Instagram.


Du kan bruge dette værktøj til at oprette alle mulige videoer, herunder memes, promovideoer, præsentationer, videoudtalelser, lysbilledshow og meget mere.


Fordele

 • Hundredvis af færdige skabeloner
 • Let at bruge den grafiske brugergrænseflade
 • Overflod af værktøjer til at oprette brugerdefinerede videoer

Ulemper

 • Videogengivelse kan til tider være langsom


Se, hvordan du kan skabe videoer med inVideo-tjenesten, her.


Få en forklaring på, hvordan du let kréerer forskellige typer videoklip med Veed Studio.


5. VEED.IO

Mange videoredigeringsværktøjer er for komplicerede for dem, der ikke er professionelle videofolk. Selvom du er ekspert, skal du stadig bruge timer på at lære at bruge hvert værktøj, før du kan oprette noget virkelig engagerende.


VEED.IO gør det nemt for alle med grundlæggende computerfærdigheder at lave fantastiske videoer uden nogen træning eller erfaring med videoredigering. Du kan bruge tjenesten til at oprette effektive videoer ved at tilpasse tekst, farver, skrifttyper, musik og mere.


Du kan endda vælge mellem forskellige temaer afhængigt af hvilken slags besked du vil formidle gennem din video.


Fordele

 • Vært for videoredigeringsværktøjer
 • Overkommelige priser, gratis version tilgængelig
 • Poleret brugergrænseflade

Ulemper

 • Editoren er ikke mobilvenlig


Se Veed Studio-videoer om brugen af tjenesten her.

Gør hurtigt ethvert blogopslag til en video med Lumen5.  


6. Lumen5

Lumen5 er et videofremstillingsværktøj, der hjælper dig med at omdanne indhold til fængslende visuelle historier til markedsføring og brandbevidsthed. Dette værktøj giver dig mulighed for at oprette en interaktiv historie med blot et par klik. Og en af vores yndlingsting er, at den bruger AI til at finde musikalske billeder, der yderligere forbedrer dit budskab.


Det er meget enkelt at bruge. Alt, hvad du behøver, er et manuskript, og tjenesten gør selv resten. Det finder layouts, der passer perfekt til det, du har skrevet, og overlejrer dem på en fantastisk baggrund – meget æstetisk.


Fordele

 • Masser af tilpasningsmuligheder
 • Flere prisplaner, der passer til dine behov
 • Fremragende brugergrænseflade

Ulemper

 • Gratis plan er ret begrænset


Se mere om, hvordan videoklip skabes med Lumen5 her.

Mød PICTORY. AI'en, der skaber sociale videoer ud fra omfattende tekster på få minutter. Den AI-drevne motor, der forvandler BLOGS, WEBINARER, TRANSKRIPTER, WHITEPAPERs og BOGUDDRAG til VIDEO, Facebook-opslag, tweets, grafik, videoklip, synes-om-tilkendegivelser, delinger og indtyk.


7. Pictory

Har du nogensinde ønsket, at du nemt kunne konvertere lang video- eller langt tekstindhold til korte, delbare videoer til sociale medier? Det kan du nemt gøre med Pictory.


Tilmeld dig, upload din tekst eller video i lang form, og Pictory vil gøre det til en kort, engagerende visuel historie, der vil være perfekt til deling på Facebook, Instagram eller Twitter. Pictory giver dig også mulighed for automatisk at fjerne fyldord og dæmpe med et par klik.


Dette værktøj hjælper dig med at spare tid med videooprettelse, øge din virksomheds synlighed og reducere byrden ved at opretholde en aktiv tilstedeværelse på sociale medier betydeligt.


Fordele

 • Hurtigt og nemt
 • Fantastisk til indlæg på sociale medier
 • Automatiske undertekster

Ulemper

 • Der skal måske betales for ophavsret til baggrundsmusik


Se flere videoklip om, hvordan videoer kan skabes med Pictory her.

Designs.ai er en kreativ AI-drevet onlineplatform bygget med missionen om at gøre design tilgængeligt for alle. Den har fire hovedværktøjer: Logomaker, Videomaker og Designmaker, og har en bred vifte af hjælpeværktøjer til at komplementere dine designs. Logomaker er et professionelt logomakerværktøj, der skaber unikke, professionelle logoer. Videomaker er en smart videoredigerer, der forvandler dit manuskript til en færdig, professionel video. Designmaker er et forenklet designværktøj, der genererer hundredvis af designvariationer. Mockupmaker er et mockup-genereringsværktøj, der hjælper dig med at visualisere dit design på tusindvis af mockups.


8. Designs.ai

Designs.ai udnytter kunstig intelligens til at generere professionelle videoer automatisk, hurtigt og nemt.


Du skal blot tilmelde dig, indsætte din tekst, vælge den relevante branche, vælge et sprog og vælge en stemme til stemmeoverlægningen. Resultatet bliver en overbevisende opsigtsvækkende besked, alt imens du fortæller din historie med kraftfuld lyd og billeder. Derudover kan du få de samme resultater på over 20 sprog.


Du kan bruge Designs.ai til at ændre størrelsen på dine videoer til Facebook, Instagram, Twitter eller TikTok for at få mest muligt ud af dine marketingstrategier på sociale medieplatforme. Dette AI-drevne værktøj giver dig også mulighed for at oprette logoer, bannere og stemmeoverlægning på få minutter.


Fordele

 • Kan oprette videoer, logoer, stemmeoverlægning og mere
 • Ubegrænsede projekter med enhver plan
 • Understøtter mere end 20 sprog


Ulemper

 • AI-genereret indhold kan virke af lav kvalitet


Lær meget mere om Designs AI i videoklippene her.

Udnyt kraften i AI og stemmegenkendelse til at redigere dit videoindhold med Wisecut. Med Wisecut kan du identificere akavede pauser og slette dem automatisk uden at gå gennem videoen igen og igen under redigeringsprocessen. Tilføj royaltyfri baggrundsmusik, undertekster, oversæt dem automatisk til andre sprog, opret hurtigt forkortede udgaver af videoen. Redigér videoen ved at redigere storyboardets tekst - ingen redigeringsfærdigheder påkrævet! Skab fantastiske video med dette hemmelige AI-værktøj!

 

9. Wisecut

Wisecut er et AI-videoredigeringsværktøj designet til at gøre videooprettelsesprocessen lettere. Du kan bruge den til at fjerne lange pauser, tilføje baggrundsmusik og inkludere undertekster for at oprette engagerende videoer. Dette værktøj giver dig også mulighed for at nå et bredere publikum ved at udnytte dets automatiske oversættelsesfunktion.


Derudover genererer denne AI-videoskaber et storyboard baseret på din inputtale, hvilket giver dig mulighed for nemt at redigere din video ved at redigere teksten. Du kan bruge dette AI-drevne videoredigeringsværktøj til dine YouTube-videoer, vlogs eller onlinekurser. Alt i alt giver Wisecut dig mulighed for at redigere dine videoer som en professionel.


Fordele

 • Registrerer og udklipper automatisk lange pauser i video
 • Automatiske undertekster og oversættelser
 • Lydmiksning af uploadede filer


Ulemper

 • Begrænsede muligheder for teksttilpasning


Se, hvordan du skaber videoer med Wisecut her.

 

Her er benyttet en skabelon i tekst-til-video-tjenesten DeepBrain AI Studio. Det er en PowerPoint-lignende video i 4 slides med en kvindelig "avatar", der speaker ud fra den skrevne danske tekst. Her har underteksterne dog skullet skrives direkte ind i YouTube-videoen og har ikke kunnet importeres fra DeepBrain AI Studio. Tryk på afspilningstrekanten for at se og høre den 1-minut lange video. Kreeret af Lars Laursen. 

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. - 

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden