01-11-2022

Du kan stadig få MitID efter 1. november 2022!

Tirsdag den 1. november 2022 mødte jeg i mit kommunale job to kvinder, der ikke er gået over til det nye MitID. De har hver deres problemer.

Den ene troede, at det ikke er muligt for hende at få MitID. Grunden var, at hun hverken har et gyldigt pas, fødselsattest eller dåbsattest. Fordi hun ikke har et gyldigt pas, skal hun betale over 1.000 kr. for at købe et nyt i Borgerservice.

Men hun har også et problem med overhovedet at legitimere sig, for hendes dåbsattest forsvandt engang, hun måtte skynde sig at forlade sit hjem (hun fortalte ikke om årsagen, og jeg spurgte heller nærmere ind til det).

Nu i dag den 1. november 2022 har hun fået det indtryk, at hendes NemID ikke længere virker nogen steder. Og hun bruger det til e-Boks og netbank. Hendes smartphone er gammel og uden den nødvendige beskyttelse med vandtætte skotter mellem processers (apps') data og understøtter dermed heller ikke muligheden for hverken NemID- eller MitID-appen. Hun kan med dåbsattest, sundhedskort og en ny gratis MitID-kodeviser benytte MitID alligevel!

Så hun var helt opgivende og forsøgte ikke engang at få det. Hun følte sig hægtet af, magtesløs og modløs.

Den anden kvinde har problemer med at koncentrere sig og håndtere ting, der kræver mental klarhed. Hun kan ikke finde sin fødselsattest/personattest eller dåbsattest. Hun har en NemID-nøgleviser, men ingen smartphone – alligevel er det muligt at få MitID.

I dag fik denne kvinde bistand til at bestille en kopi af sin dåbsattest og få den tilsendt til sin folkeregisteradresse. Den kan også bestilles til levering i e-Boks. Det tager op til fem dage at behandle ansøgningen om tilsending af en ny dåbsattest.

Giv ikke op!

Der er stadig websteder og tjenester, der virker med NemID her fra den 1. november:

Digitaliseringsstyrelsen meddeler

25. oktober 2022: Siden lanceringen har 4,7 millioner fået MitID. Efter den 31. oktober kan man ikke længere oprette MitID via sin bank, ligesom det fremover er slut med at bruge NemID i banken og til at betale på nettet.

Man vil dog fortsat kunne få MitID på andre måder, ligesom man fortsat vil kunne anvende NemID på offentlige selvbetjeningsløsninger et stykke tid endnu.

Læs Digitaliseringsstyrelsens fulde pressemeddelelse ved at klikke her.

Du kan stadig få MitID hos Borgerservice - også uden billed-ID!

Hvis du ikke har et pas ej heller en dåbsattest, har du intet billedlegitimation, er det stadigvæk muligt at få dig et MitID.

Du kan se kravene til legitimation og bestille tid hos Borgerservice ved at klikke her.

Men linkene til bestilling af personattest (fødselsattest) eller dåbsattest virker ikke på Gladsaxe Kommunes hjemmeside! Bestil derfor gyldig legitimation på Borger.dk ved at klikke her i stedet for.

Kom og modtag hjælp hos de fire frivillige i PC-mødestedet

Folkepensionister, førtidspensionister, efterlønsmodtagere, selvpensionererede og seniorpensionister fra Gladsaxe Kommune og omegn er alle velkomne i PC-mødestedet i Aktivitetshuset i Høje Gladsaxe, som du kan finde adressen til her.

Vi holder åbent om onsdagen mellem kl. 13 og 16.

Kom med dit eget udstyr - smartphone, tablet, PC eller Mac - eller benyt vores stationære Windows-PC. Vi stiller Wi-Fi til rådighed for dig til dit eget udstyr.

Hvis du endnu ikke har fået dit MitID, kan de frivillige i PC-mødestedet kun hjælpe dig, hvis du har et gyldigt pas! Du skal også have en nyere smartphone med en såkaldt NFC-chip.

Har du ikke det, må du henvende dig til Borgerservice, som kan klare tingene hurtigere og lettere end de frivillige i PC-mødestedet og har betydeligt større beføjelser til at gøre noget på dine vegne.

Har du pas, NemID, nøglekort eller nøgleviser, en smartphone og tager dine adgangkoder med dig, så kan vi højst sandsynligt hjælpe dig.

Der er ikke noget medlemskab eller kontingent. Du behøver ikke engang at tilmelde dig på forhånd. Hvis du deltager i vores kaffepause i løbet af de tre åbningstimer, koster det dog 10 kr. for kaffe, the og brød. Men du er ikke forpligtet til at være med.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet.

Om PC-mødestedet

Du kan læse mere om PC-mødestedets aktiviteter og artikler på datastuens to blogge her:

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden