23-06-2022

NemID-nøglekortet udgår allerede 30. juni!

For tiden opfordrer Finanstilsynet, bankernes vagthund, bankerne til at udelukke brugen af NemID med papnøglekort til netbank allerede fra den 30. juni 2022.

NemID-nøglekortet lever nemlig ikke op til kravene om stærk kundeautentifikation, og derfor påbyder Finanstilsynet bankerne at stoppe brugen af NemID-nøglekort senest 30. juni.

Oprindeligt var det planen, at vi alle skulle være skiftet til MitID den 30. juni, men denne frist er blevet udskudt fire måneder til den 31. oktober, pga. af stor travlhed med at hjælpe borgerne med overgangen.

Bemærk: Udfasningen af papnøglekortet allerede 30. juni gælder kun for netbank. Det gælder ikke for e-Boks, Borger.dk, Sundhed.dk, Pensionsinfo m.m.

Bemærk også dette: Hvis du har mobilbank på din smartphone eller tablet, hvor du kan logge på på anden vis - f.eks. via en servicekode (Danske Bank), adgangskode, fingeraftrykslæsning eller ansigtsgenkendelse - behøver du ikke at bekymre dig om dette lige med det samme.

Hvad kan du gøre, hvis du stadigt benytter nøglekort?

Hvis bankerne lytter til Finanstilsynet og lukker for brugen af papnøglekortet allerede den 30. juni, har de personer, der endnu ikke er skiftet over til MitID, kun disse muligheder, hvis de vil benytte deres netbank efter den dato:

At benytte en NemID-nøgleviser. Den kan bestilles her.  

At benytte NemID-appen på deres smartphone eller tablet.

Eller hurtigt at skifte over til MitID.

Påbuddet kommer til trods for, at bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, har meddelt Finanstilsynet "at man ikke forventer, at alle brugere i danske pengeinstitutter kan være migreret til MitID indenfor den aftalte frist den 30. juni 2022," som det fremgår af pressemeddelelsen. Påbuddet gælder ikke for en afgrænset gruppe af brugere, som:

er i gang med deres 30-dages migreringsperiode,

har fået udsættelse fra deres 30-dages migreringsperiode gennem en individuel sagsbehandling hos pengeinstituttet eller

endnu ikke har fået igangsat migreringen, da de ikke har anvendt deres NemID inden for den periode, hvor de kunne blive udtaget til migrering.

Hvis du ikke kan nå at skifte til MitID inden den 30. juni, kan du henvende dig per telefon til din bank og bede om udsættelse.

Kilde: Finanstilsynets pressemeddelelse fra den 21. juni 2022.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet.

Mød PC-mødestedet på Internettet

PC-mødestedet er en datastue for alle seniorer, efterlønsmodtagere og førtidspensionister i Gladsaxe Kommune og omegn. Du kan komme lige ind fra gaden, når vi holder åbent om onsdagen mellem kl. 13 og 16. Det er gratis, og der er intet kontingent. Medbring blot din egen PC, Mac, smartphone eller tablet.

Undertiden afholder vi også små seminarer. Har du ikke selv PC-udstyr med, har vi en enkelt stationær PC udstyret med det nye Windows 11 i rummet til fri afbenyttelse.

Mød PC-mødestedet i den fysiske verden

PC-mødestedet holder til i lokale 3 om onsdagen kl. 13-16 i: 

Aktivitetshuset Seniorklubberne i Høje Gladsaxe
Høje Gladsaxe Torv 2H 
(bagved centret)
2860 Søborg

Stoppesteder og parkering ved Seniorklubberne

Se på et kort, hvor Seniorklubberne holder til, se busser, busstoppesteder samt parkeringspladser her.

Grafik: Lars Laursen.

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden