05-11-2022

Kommer du ofte - ved et uheld - til at vise Nyheder i Windows 11?

Hvis du ved et uheld kommer til at føre musemarkøren mod venstre og ramme den venstre side af proceslinjen nederst på skærmen, har du sikkert oplevet, at du pludselig ser de seneste nyheder; vejret; de aktuelle aktiekurser; Premier League-resultater; breaking news om de kendte; trafikkameraet for den motorvej, du plejer at benytte; eller endda dine egne fotos dukke op i venstre halvdel af skærmen. Du er nødt til at klikke et andet sted for at få vinduet lukket. Og det sker måske mange gange for dig i løbet af en dag.

Du undrer dig måske over, hvorfor dette vindue dukker op? Det er en facilitet, der blev indført først i Windows 10 og siden også i Windows 11. Faciliteten kaldes på engelsk for widgets (dansk: dimser, dingenoter).

Hvad er widgets?

Widgets er små kort, der viser dynamisk indhold fra dine foretrukne apps og tjenester på dit Windows-skrivebord. De vises på widgetstavlen, hvor du kan finde, fastgøre, frigøre, arrangere, ændre størrelsen på og tilpasse widgets for at afspejle dine interesser. Dit widgetkort er optimeret til at vise relevante widgets og tilpasset indhold baseret på din brug.

Åbn widgetstavlen i venstre hjørne af proceslinjen, hvor du kan se ikonet for det aktuelle vejr der, hvor du er – eller et andet sted. Widgets hjælper dig med at holde styr på det, der er vigtigt for dig, ved at samle tilpasset indhold fra dine foretrukne apps og tjenester, så du kan få et hurtigt overblik over de nyeste oplysninger i løbet af dagen. Sig farvel til konstante skift mellem apps, enheder og websteder – nu kan du holde forbindelsen til de ting, der betyder noget for dig, uden at miste fokus på dine vigtigste opgaver. 

Hvordan slås widgetstavlen fra?

Hvor interessant det end er at følge nyhederne på denne måde, så er nogle mennesker mest interesseret i at få gjort noget på deres PC – det er derfor de har den. De synes at det er forstyrrende, og de får deres koncentration afbrudt af den hyppige tilsyneladende uopfordrede fremdukken af disse meddelelser.

Hvordan kan du selv styre, hvornår du ønsker at se dem og især IKKE at se dem?

Der er en enkelt måde at slå widgetstavlen fra på permanent basis, således at du selv aktivt skal gøre noget for at få dem vist. 

Du kan se proceduren på billedet herover. Klik på billedet for at få det vist stort. Men du kan også se den beskrevet tekstligt her:

  1. Højre-klik på et bart område af proceslinjen nederst på skærmen. Så vises en ballontekst.
  2. Klik på ballonteksten ”Indstillinger for proceslinjen”
  3. Klik derefter på widgets for at slå dem fra.

Hvis du har slået widgetstavlen fra, kan du altid vise dem midlertidigt igen ved at trykke (Windowstast)+W.

Hvis du vil vide mere

Du kan på dansk finde en mere udførlig beskrivelse af, hvordan du ændrer din widgetstavle, her

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet.

Grafik: Lars Laursen.

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden