10-11-2021

Få Windows 11 på ikke-understøttet hardware! 👨‍💻👩‍💻

Du har måske hørt eller læst, at mange PC’er med 3-4 år eller mere på bagen slet ikke vil kunne benytte det nye Windows 11, der udkom den 5. oktober 2021?

I PC-mødestedet benyttes en PC udstyret som denne til venstre. Den kan officielt ikke køre Windows 11! Men ovenstående billede viser netop Indstillinger i Windows 11 på denne PC. Så det kan lade sig gøre! Klik på billedet til venstre for at se det større og detaljeret. 

Det er ganske rigtigt, at Microsofts kontrolværktøj, der checker for om Windows 11 kan afvikles på din PC, i mange tilfælde vil vise, at den ikke understøtter Windows 11.

Du kan læse om, hvilke mikroprocessorer der officielt understøttes af Windows 11 her: IntelAMD og Qualcomm (engelsksproget).

Desuden skal en mikroprocessor understøtte TPM 2.0 (Trusted Platform Module version 2.0). Lidt ældre PC’er understøtter måske blot version TPM 1.2, men kan let opgraderes til version 2.0 – blot via en BIOS/UEFI-opgradering fra din PC-leverandørs support-hjemmeside eller via Windows Update i Windows 10.

Hvis ikke TPM 2.0 er til stede og en nyere mikroprocessor, kan Windows 11 officielt slet ikke installeres.

Men fortvivl ikke!

Men det kan den måske alligevel godt. Hvis du virkeligt vil have Windows 11 på din lidt ældre PC, kan det faktisk lade sig gøre. Jeg har indtil selv lagt Windows 11 ind på to PC’er, som benytter 3. generations Core i-mikroprocessorer fra den amerikanske chipproducent Intel. Microsoft kræver ellers 8. generation eller senere fra mikroprocessorproducenten. Den seneste – 12. generation – blev frigivet den 4. november 2021.

Du skal dog være klar over, at det ikke kan garanteres, at denne metode vedbliver at være accepteret af Microsoft. Det kan være, at fremtidige udgaver af Windows 11 simpelthen ikke vil installere opdateringer via Windows Update, uden at både mikroprocessor er ny nok og TPM 2.0-modulet er til stede. Så det er på helt egen risiko og ansvar at gøre de beskrevne ting herunder for at få lagt Windows 11 ind alligevel.

Få Windows 11 på ikke-understøttet hardware alligevel!

Se et par videoer på engelsk om, hvordan man rent faktisk kan slå checket fra for TPM-modul og for gammel mikroprocessor.

Video: Install Windows 11 on Unsupported PC | EASY Trick on regedit – Installér Windows 11 på ikke-understøttet PC – et let trick med registreringseditoren (6 minutter på engelsk).

Video: How to Install Windows 11 on Unsupported PC (Updates Works 100%) – Hvordan du kan installere Windows 11 på en ikke-understøttet PC – her lærer du, hvordan du redigerer en særlig fil – appraiserres.dll – så alle checks for TPM-modulet fjernes fra Windows. Herefter kan Windows 11 installeres fra det downloadede Windows 11 via ISO-filen (14 minutter på engelsk).

Hvis du finder disse videoer for tekniske, er du velkommen til at møde op i PC-mødestedet og få hjælp til at installere Windows 11 på gammel hardware. Vi har lige det, der skal til for at gøre det hurtigt og enkelt - dvs. du skal lige afsætte et par timer til installeringen!

Flere kilder

Du kan herunder læse mere om Windows 11 og alt det, der adskiller det fra Windows 10.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe.

Mød os på Internettet:

PC-mødestedet er en datastue for alle seniorer, efterlønsmodtagere og førtidspensionister i Gladsaxe Kommune og omegn. Du kan komme lige ind fra gaden, når vi holder åbent om onsdagen mellem kl. 13 og 16. Det er gratis, og der er intet kontingent. Medbring din egen PC, Mac, smartphone eller tablet. Undertiden afholder vi også små seminarer.

PC-mødestedet holder til i et lokale om onsdagen kl. 13-16 i:

Aktivitetshuset Seniorklubberne i Høje Gladsaxe
Høje Gladsaxe Torv 2H
(bagved centret)
2860 Søborg

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden