28-09-2022

iOS 16 til Apples iPhone er udgivet

Den 12. september 2022 frigav Apple den seneste udgave af deres styresystem til iPhone.
Klik på videoen herover for at afspille en 15-minutters introduktion af iOS 16 på dansk.

Udover iPhone 14-modellerne understøtter iOS 16 også:

📱iPhone 8
📱iPhone 8 Plus
📱iPhone X
📱iPhone XS
📱iPhone XS Max
📱iPhone XR
📱iPhone 11
📱iPhone 11 Pro
📱iPhone 11 Pro Max
📱iPhone 12
📱iPhone 12 Mini
📱iPhone 12 Pro
📱iPhone 12 Pro Max
📱iPhone 13
📱iPhone 13 Mini
📱iPhone 13 Pro
📱iPhone 13 Pro Max
📱iPhone SE (2. generation – fra april 2020 - eller senere)

Vær opmærksom på, at der allerede er udkommet flere rettelser til styresystemet, så vi nu er oppe på version 16.0.2 her den 27. september 2022.

Har du ikke allerede installeret denne udgave, kan du gøre det under Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Vær opmærksom på, at en række ting vil se anderledes ud på skærmen end tidligere!

Læs mere på dansk her:
www.apple.com/dk/ios/ios-16/
www.apple.com/dk/ios/ios-16/features/

Nyhederne i iOS 16 omfatter bl.a. nedenstående ting.

LÅST SKÆRM

⭐En nydesignet låst skærm giver dig helt nye måder at tilpasse din låste skærm på ved at vise favoritfotos frem, tilpasse skrifttyper og vise widgets m.m.
⭐Du kan oprette flere låste skærme og nemt skifte mellem dem.
⭐Galleriet med låste skærme giver personlige forslag og samlinger nøje udvalgt af Apple til din låste skærm.
⭐Vælg skrifttype og farver for at tilpasse udseendet af dato og tid på din låste skærm.
⭐Widgets på den låste skærm viser dig nemt og hurtigt oplysninger såsom vejret, batteriniveau, kommende kalenderbegivenheder m.m.
⭐En ny effekt placerer fotoets emne foran tidspunktet (iPhone XS og nyere modeller).
⭐Forskellige fotostile ændrer farvefilter, farvetone og skrifttypeformat på fotos på den låste skærm, så de komplementerer hinanden.
⭐Notifikationer vises nederst på den låste skærm og kan vises som en liste, der kan udvides, som en stak eller som et antal.

FOKUS

⭐Tilknytning af låste skærme forbinder din låste skærm til en fokusfunktion, så du kan aktivere en fokusfunktion ved at skifte til den tilsvarende låste skærm.
⭐Fokusfiltre skjuler forstyrrende indhold i apps som Kalender, Mail, Beskeder, Safari og tredjepartsapps.
⭐Strømlinet indstilling gør det nemmere og hurtigere at komme i gang med Fokus vha. personlige forslag til låst skærm og hjemmeskærm, der omfatter apps og widgets, som er relevante for den fokusfunktion, du indstiller.

BESKEDER

⭐Rediger en besked i op til 15 minutter, efter at den blev sendt. Modtagere vil se en optegnelse over redigeringer.
⭐Med Fortryd afsendelse kan du tilbagekalde en besked i op til 2 minutter, efter at den blev sendt.
⭐Marker som ulæst gør det nemt at vende tilbage til en samtale senere.
⭐Med SharePlay i Beskeder kan du nyde aktiviteter som f.eks. at se film, lytte til musik, spille spil m.m. sammen med venner, mens I chatter.
⭐Med Samarbejde kan du nemt invitere andre til at samarbejde om et arkiv via Beskeder og få opdateringer om aktivitet i tråden, når nogen foretager redigeringer i et delt projekt.

MAIL

⭐Forbedret søgning leverer mere præcise, fuldkomne resultater og giver forslag så snart, du begynder at skrive.
⭐Med Fortryd afsendelse kan du annullere levering af en besked inden for 10 sekunder, efter at du har trykket Send.
⭐Med Planlagt afsendelse kan du sende en e-mail på en bestemt dag og et bestemt tidspunkt.
⭐Med Påmind mig kan du planlægge dato og tidspunkt for, hvornår du vil mindes om en e-mail.

SAFARI OG LOGINNØGLER

⭐Med delte fanegrupper kan du dele et sæt faner med andre personer og øjeblikkeligt se opdateringer i fanegruppen, når I samarbejder.
⭐Startsider til fanegrupper kan tilpasses med forskellige baggrundsbilleder og favoritter for hver fanegruppe.
⭐Med fastgjorte faner i fanegrupper kan du fastgøre ofte besøgte websteder for hver fanegruppe.
⭐Oversættelse af Safari-websider tilføjer oversættelse af websider for tyrkisk, thailandsk, vietnamesisk, polsk, indonesisk og hollandsk.
⭐Loginnøgler giver en nemmere og hurtigere login-metode i stedet for adgangskoder.
⭐Synkronisering af loginnøgler via iCloud-nøglering gør dine loginnøgler tilgængelige på alle dine Apple-enheder, og de er hele tiden krypterede fra start til slut.

VISUEL SØGNING

⭐Med Udskil emne fra baggrund isoleres et billedes emne, så du kan kopiere og indsætte det i apps såsom Mail og Beskeder (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller).
SIRI
⭐Nem indstilling af genveje gør det muligt at afvikle genveje med Siri, så snart du henter en app – helt uden yderligere indstilling (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller).
⭐En ny indstilling giver dig mulighed for at sende beskeder, uden at Siri beder dig om bekræftelse før afsendelse.

KORT

⭐Med understøttelse af vejvisning med flere stop kan du tilføje op til femten stop langs din kørerute i Kort.
⭐Med rejsekort i Kort kan du se lave saldi og fylde dit kort op, når du føjer rejsekort til Wallet – helt uden at forlade appen Kort.
⭐Takster for offentlig transport viser dig, hvor meget din rejse kommer til at koste i San Francisco Bay Area, London, New York og San Diego.

APPLE PAY OG WALLET

⭐Med sporing af Apple Pay-bestillinger kan du, ved deltagende butikker, modtage detaljerede oplysninger om kvitteringer og sporing af bestillinger i Wallet for køb foretaget med Apple Pay.

HJEM

⭐Appen Hjem har fået nyt design, som gør det nemmere at navigere i, organisere og betjene dit intelligente tilbehør i hjemmet.
⭐Fanen Hjem samler nu alt dit tilbehør, dine værelser og scener i en enkelt fane med et husoverblik, så du nemt kan se hele huset ved et øjekast.
⭐Med kategorier for lys, klima, sikkerhed, højttalere og fjernsyn samt vand får du hurtigt adgang til alt relevant tilbehør sorteret efter værelse, og du får vist flere oplysninger om tilbehørets status.
⭐En ny kameravisning fremhæver op til fire kameraer i fanen Hjem, og du kan rulle for at se flere kameravisninger i dit hjem.
⭐Nydesignede tilbehørsfelter viser mere visuelt genkendelige symboler, som er farvekoordineret efter kategori, og nye handlinger giver mere præcis styring af tilbehør.

SUNDHED

⭐Funktionen Medicin hjælper dig med at registrere og holde styr på medicin, vitaminer og kosttilskud ved at oprette en liste, specielle skemaer og påmindelser, og den viser dig registreringer over tid.
⭐Notifikationer om cyklusafvigelser advarer dig, hvis dine registrerede menstruationscyklusser viser tegn på sjældne menstruationer, uregelmæssige menstruationer, langvarige menstruationer eller vedvarende pletblødning.
⭐Invitationer om sundhedsdeling giver dine nærmeste mulighed for nemt og sikkert at dele deres sundhedsdata med dig.
⭐Påmindelser om sundhedsdeling gør det gennemskueligt og let at styre, hvilke sundhedsdata du deler med dine nærmeste.

FAMILIEDELING

⭐Forbedret indstilling af børnekonti gør det nemmere at oprette en konto til et barn med de rigtige børnesikringer, herunder alderssvarende forslag til begrænsning af medier.
⭐Ved indstilling af en enhed til et barn kan du bruge Hurtig start til nemt at indstille en ny iOS- eller iPadOS-enhed til dit barn og få dine udvalgte børnesikringer på plads.
⭐Med anmodninger om skærmtid i Beskeder er det endnu nemmere at godkende eller afvise anmodninger fra dit barn.
⭐Med en familietjekliste får du råd og forslag såsom at opdatere et barns børnesikringsindstillinger, slå lokalitetsdeling til, eller du kan blive mindet om at dele dit abonnement på iCloud+ med alle i familien.

SIKKERHEDSKONTROL

⭐Sikkerhedskontrol er en ny sektion i Indstillinger, som er skabt til at hjælpe personer i voldelige forhold derhjemme eller med en partner med hurtigt at nulstille den adgang, de har givet andre personer.
⭐Med nødnulstilling kan du hurtigt nulstille adgang på tværs af personer og apps, herunder slå lokalitetsdeling via Find fra og nulstille anonymitetstilladelser for apps m.m.
⭐Administrering af deling og adgang hjælper dig med at gennemse og tilpasse hvilke apps og personer, der har adgang til dine oplysninger.

TILGÆNGELIGHED

⭐Registrering af døre i Forstørrelsesglas finder en dør, læser skilte og symboler omkring døren og giver dig vejledning til åbning af døren (iPhone 12 Pro og iPhone 13 Pro).
⭐Få fuld kontrol over Apple Watch fra iPhone med Apple Watch-skærmdublering, og brug Knapbetjening, Stemmekontrol eller andre hjælpefunktioner på iPhone til at få mest muligt ud af dit Apple Watch.
⭐Vennecontroller hjælper brugere med kognitive handicap med at få hjælp fra en omsorgsperson eller ven, mens de spiller spil, ved at slå input fra to spilcontrollere sammen til en.
⭐VoiceOver er nu tilgængelig på over 20 nye sprog, herunder bangla (Indien), bulgarsk, catalansk, ukrainsk og vietnamesisk.
Denne version indeholder også andre funktioner og forbedringer:
⭐Med appen Fitness kan du holde øje med samt nå dine fitness-mål, selv hvis du endnu ikke har et Apple Watch. Dette sker gennem bevægelsessensorer på iPhone, der estimerer, hvor mange kalorier, du mangler for at nå dit daglige bevægelsesmål.
⭐Understøttelse af AirPods Pro (2. generation).
⭐Tilpasset rumlig lyd bruger TrueDepth-kameraet på iPhone til at skabe en personlig profil til rumlig lyd, som giver en mere præcis og fordybende lydoplevelse skræddersyet. til lytteren på AirPods (3. generation), AirPods Pro (1. og 2. generation) og AirPods Max.
⭐Med Handoff i FaceTime kan du nemt flytte dine FaceTime-samtaler fra din iPhone til din iPad eller Mac og vice versa.
⭐Opdateringer til Memoji indeholder flere sticker-positurer, frisurer, hovedbeklædninger, næser og læbefarver.
⭐Hurtignote tilføjer understøttelse af notetagning i enhver app på din iPhone og tilføjelse af links, der kan skabe kontekst og gøre det nemt at finde indhold.
⭐Registrering af dubletter i Fotos identificerer dublerede fotos, så du hurtigt kan rydde op i dit bibliotek.
⭐Sløring af forgrunden på portrætfotos i Kamera slører emner i forgrunden og giver en mere realistisk dybdeskarphedseffekt (iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max).
⭐Med fastgjorte lister i Påmindelser kan du hurtigt navigere hen til dine favoritlister.
⭐Søg på hjemmeskærmen gør Spotlight tilgængelig direkte fra bunden af hjemmeskærmen, så det er nemt at åbne apps, finde kontakter og få oplysninger fra internettet.
⭐Send automatisk beskeder i CarPlay og spring bekræftelsestrinnet over, når du sender beskeder.
⭐Hurtigt sikkerhedssvar sørger for, at din enhed endnu hurtigere får vigtige sikkerhedsforbedringer, som kan installeres automatisk mellem almindelige softwareopdateringer.

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden