25-11-2019

Rejseplanen 2: Kom fra A til B - Rejseplanen som app

Ligesom der findes Rejseplanen på Internettet via pc’en på www.rejseplanen.dk til at finde ud af, hvordan du kommer fra A til B med kollektiv trafik i Danmark, er der også en app til smartphones og tablets, der kan det samme. Især smartphone-udgaven kan være nyttigt, for du har som regel din smartphone på dig, når du er ude og lige skal slå op for at se, hvornår bussen går.

Appen er udviklet af Rejseplanen A/S. Der er mere end 30 millioner opslag om rejser om måneden via denne app.

Appens faciliteter

Appen har følgende muligheder:

 1. At finde en rute fra, hvor du er lige nu til et andet sted.
 2. At finde en rute fra et andet sted til tredje sted.
 3. At finde en rute den modsatte vej.
 4. At vælge fra og til, om du vil benytte bus, S-tog, tog, letbane eller metro.
 5. Du kan vælge en såkaldt ”via”, hvor du angiver, at du SKAL over et bestemt stoppested eller station – uanset hvad. Man skal dog huske at slå denne facilitet fra, når appen skal bruges til andre ruter, hvor du ikke ønsker at komme forbi der igen.
 6. Du kan angive enten, hvornår du skal afsted, eller hvornår du skal ankomme – så regner den ud, hvornår du skal afsted.
 7. Den kommer med fire forslag til ruter.
 8. Du kan få tre yderligere forslag til tidligere eller senere ruter. Dette kan du gentage flere gange.
 9. Trykker du på et forslag til en rute, få du vist, hvor længe du skal gå til startstedet, hvilken bus, letbane, tog eller metro, du skal med, og alle skift undervejs. Du får også vist, hvordan du kommer de sidste stykke til fods til den endelige adresse.
 10. Du kan angive en kontakt i din telefons kontaktbog, som du har skrevet en adresse op for, som det sted, du skal hen.
 11. Du kan lægge en fundet rute i mobiltelefonens kalender og endda fra kalenderen sætte en alarm op, så du advares, når der er 5 eller 10 minutter til, du skal afsted.
 12. Du kan også sende en rejserute med tidspunkter til en anden person per SMS eller e-mail. Det er nyttigt, hvis I er flere, der skal afsted, eller du hjælper en anden med at finde en rute.
 13. Hvis du tjekker rejsen på appen, kort før du skal afsted, kan du se om der er forsinkelser, eller om du skal møde lidt tidligere for at nå den. Du kan også se, om det er muligt at nå andre forbindelser. Det kan især være aktuelt i myldretiden.
 14. Endvidere kan du se prisen for en rejse med den valgte rute til et barn, ung, voksen, handicappet, pensionist eller cykel, når du rejser med Rejsekortet.

Ulemper i appen

Appen er med tiden blevet bedre og har nu nået et rigtigt godt niveau, der gør, at den er god til de fleste rejser.

Men den viser de hurtigste ruter, ikke nødvendigvis dem du kender bedst – disse bliver måske slet ikke vist, fordi de tager længere tid. Og det kan være blot 1 minut længere. Der er i appen ingen valgmulighed for at få dem vist. Det kan være et problem for en del både ældre og yngre, idet de ikke er parate til at følge en ny rute med stoppesteder, de ikke kender – også selvom det er hurtigere. Det er tryghed og bekvemmelighed, mange har i højsædet, og som Rejseplanen ikke tager særligt hensyn til.

Men hvis du er villig til at prøve en ny rute, har Rejseplanen ganske gode faciliteter til at hjælpe dig. Den kan vise et kort over ruten og stoppestederne undervejs. Du kan ved tryk på en pil følge en blå plet på kortet, der viser, hvor du er lige nu på ruten, så du i tide kan se, når du nærmer dig det rette stoppested, hvor du skal af. Du ser hele ruten – også hvis du skal med flere køretøjer undervejs. Du kan således på kortet se, hvor du skal af og på næste køretøj. Du kan endda meget tydeligt se, hvor stoppestederne ligger – noget, der før denne app kom til verden, kunne være noget af et mareridt at finde ud af, når man skulle ud på en rute, man aldrig havde taget før.

Du kan også i HT-området benytte appen DOT Billetter til at købe billet via mobiltelefonen til en rejse - hvad enten det er en barne-, unge-, voksen-, pensionist-, cykel- eller handicapbillet. 

Findes der en rejseplan-app i andre lande?

For storbyer i Europa og andre steder findes der en anden app, Moovit, der kan gøre noget tilsvarende som Rejseplanen – og den er endda med danske tekster! Den dækker dog ikke nødvendigvis de mere landlige områder af andre lande.

Har du brug for en taxi i udlandet, kan du benytte appen Free Now (mytaxi), hvorfra du kan bestille en taxi i over 100 europæiske byer.  

Hent Rejseplanen som app her

Du kan finde Rejseplanen på mobiltelefonen ved tryk på et af linkene herunder:

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden