27-06-2020

Kontaktsporingsapps - smitte|stop

Har du installeret Smitte|stop-appen på din smartphone? Det kan være et middel til at begrænse smittespredningen i Danmark. Jo flere, der benytter den, jo større virkning har den. 

Skal du have smitte|stop-appen?

En kontaktsporingsapp kan være en del af løsningen på inddæmningen af den 2. smittebølge af coronavirussen efteråret/vinteren 2020/2021. Frivillighedsprincippet og sikringen af de smittede og deres kontakters anonymitet kan gøre brugen af en sådan app mere acceptabel for mange.

Sundhedsmyndigheder i andre lande har meddelt, at mindst 60 procent af befolkningen skal have en kontaktsporingsapp på deres telefon for, at det batter noget med hensyn til at bryde smittekæder med efterfølgende isolation og karantæne af de personer, der har været sammen. Danskerne vil trygt kunne downloade og benytte appen smitte|stop, som er udviklet af Sundheds- og Ældreministeriet, som har valgt at benytte Apple og Googles kontaktsporingsprincipper, der vil være acceptable for mange.

Myndighederne har meddelt, at appen vil blive opdateret løbende – også således at den kan interagere med udenlandske kontaktsporingsapps. Når der ikke mere vil være brug for appen, lukker myndighederne ned for kontaktsporingen i appen. Smartphone-brugeren kan altid slå kontaktsporingen fra eller til. Det er desuden ikke et myndighedskrav, at du har appen – det er frivilligt. Men smittespredningen vil kunne standse hurtigere jo flere, der har appen installeret og aktiveret. 

Appen kan downloades i Apples App Store eller Androids Play Butik. Tryk på et af linkene via din telefon for at hente appen. Eller søg selv efter ordet smittestop i din appbutik på telefonen. 

Der kræves således en iPhone, der er nyere end en iPhone 6S med iOS 13.5 eller senere for at få denne app. Android-telefoner kræver mindst Android version 6.0 og skal understøtte Google Play Butik og have Google Play-tjenester installeret (minimum version 20.13.xx).

Smittestop-apps i andre lande

Der er udkommet kontaktsporingsapps i en række lande til at finde og advare potentielt smittede med coronavirus og dermed sygdommen COVID-19. Den danske regering udsendte sin udgave den 18. juni.

En del mennesker har udtrykt bekymring for beskyttelse af privatlivet og for, hvordan de indsamlede oplysninger bliver behandlet. Kan man have tillid til myndighedernes brug af disse data eller hvad?

Den danske app benytter Google og Apples kontaktsporingsmetode, som anonymiserer og dermed beskytter privatlivet, men hvordan virker den egentligt?

Læs en artikel om emnet ved at klikke her for at finde ud af mere.

Bruger din iPhone for meget strøm med Smitte|stop?

Hvis du efter at have fået installeret opgraderingen til iPhonens styresystem iOS version 13.5 oplever, at du er nødt til oplade din telefon to gange om dagen, kan du slå Bluetooth fra. Læs mere om hvordan ved at klikke på dette blogindlæg og læse nederst.

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden