22-12-2019

Streaming 7: DR tv

I og med vi alle nu via skatten betaler til Danmarks Radio, har vi også alle adgang til DR’s streamingtjeneste. Det gælder både deres tv- og radiokanaler – live. Mange af deres udsendelser i både tv og radio kan genses eller genlyttes via deres arkiv. Du kan finde det alt sammen på DR’s hjemmeside www.dr.dk.

Men du har sikkert også hørt om noget, der kaldes DR tv. Det nævnes ofte i udsendelser på DR’s kanaler, at man kan se mere på DR tv. DR tv kan ses enten som nævnt ovenfor på en pc via en webbrowser, eller du kan benytte appen DRTV på din smartphone, tablet eller smart-tv.

Du kan herunder læse, hvad DR selv skriver om appen:

Med DRTV-appen kan du se alle DR’s programmer – hvor som helst og når som helst.

Gik du glip af Bagedysten, skal ungerne på tur med Motor Mille, eller vil du til forpremiere på DR’s nyeste dramaserie? På DRTV kan du se alle DR’s programmer og tv-kanaler – når det passer dig, og hvor det passer dig.

På DRTV får du masser af dansk indhold med noget på hjerte – fra stærke dramaserier til dybdeborende dokumentarer. Og du får børneprogrammer i verdensklasse i DR’s to særlige børne-tv-universer, DR Ultra og DR Ramasjang.

Du kan lave dit eget login, så du får anbefalinger skræddersyet til dig. Hvis du er logget ind, vil DRTV endda huske, hvor meget du har set af et program, hvis du vælge at stoppe undervejs. Så kan du begynde på dit yndlingsprogram hjemme foran computeren – og se videre på mobilen, når du er på farten.

Hvis du foretrækker at se programmerne på en stor skærm, kan du caste dem til dit tv via for eksempel Chromecast eller Apple TV (se mere om dette længere nede i bloggen). På DRTV får du også en programoversigt for flere end 120 danske og udenlandske tv-kanaler.

Betjening af og indhold i appen er optimeret for blinde og dårligt hørende.

Du kan downloade appen fra Apples App Store og Androids Play Butik.

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden